Bejo gaat CRISPR-Cas9 gebruiken in onderzoek
Geplaatst op 19 mei 2021
Met de overeenkomst krijgt Bejo toegang tot het intellectuele eigendom van CRISPR-Cas9 voor genoombewerking voor landbouwdoeleinden, waardoor onderzoekswerkzaamheden en -programma's en mogelijke toekomstige commerciële toepassingen een mogelijkheid worden. Echter, in verband met ontwikkeling van de wetgeving, zal Bejo de CRISPR-Cas9- technologie voorlopig alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruiken.
Bert Schrijver, directeur Research & Development van Bejo: "Gene editingtechnologieën zoals CRISPR-Cas9 bieden mogelijkheden om Bejo's groenteveredelingsprogramma's te versnellen. Ze vergroten ons inzicht in de genetica en bieden hulpmiddelen om nieuwe eigenschappen mee te ontwikkelen, zoals abiotische stress en ziekteresistentie. Dit helpt telers om hun gewassen op een duurzamere manier te telen en te voldoen aan de toenemende vraag naar gezonde groenteproductie in de wereld."
Bejo heeft nu toegang tot een breed scala van hulpmiddelen voor genoombewerking, waardoor het zijn vermogen om efficiëntere groenterassen te ontwikkelen kan versterken en kan bijdragen aan het aangaan van de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedsel en duurzaamheid. Zij kunnen deze technologie nu inzetten in een breed scala aan groentezaden, waaronder koolsoorten, uien, wortelen en andere gewassen.
Sam Eathington, Chief Technology Officer, Corteva Agriscience, zei: "CRISPR-Cas9 heeft een enorm potentieel om gewassen voedzamer, veerkrachtiger en productiever te maken. We zijn er trots op dat we Bejo kunnen helpen nieuwe toepassingen van dit krachtige instrument in groentegewassen te verkennen.
"Bejo's investering in gene editing weerspiegelt het groeiende vertrouwen dat het beleidsklimaat van de Europese Unie (EU) zich zal blijven openen, waardoor telers en consumenten in de EU kunnen profiteren van deze innovatie op het gebied van plantenveredeling."
Corteva Agriscience zet zich in voor Open Innovatie en voor samenwerking met de wetenschappelijke gemeenschap om innovatieve oplossingen voor telers te ontwikkelen.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws