Aqua4D verbetert waterstructuur Beekenkamp

Aqua4D verbetert waterstructuur Beekenkamp

Henny van Lierop van Beekenkamp Plants (foto) en Raymond Lescrauwaet van Lescrauwaet BV waren vanochtend te horen op Hortibiz Newsradio. Ze kwamen vertellen over de werking en toepassing van Aqua4d bij Beekenkamp.

Lescrauwaet is importeur van de Aqua4d, een toepassing om de moleculaire waterstructuur te verbeteren. Verschillende bedrijven binnen én buiten de tuinbouw maken hier inmiddels gebruik van, waaronder ook Beekenkamp. Eerst alleen voor de behandeling van water voor het maken van de perskluiten voor groentegewassen. Inmiddels ook voor het fabriceren van perspluggen. Op de Beekenkamp-vestiging in Frankrijk wordt Aqua4D zelfs al jaren toegepast.

Het water in Frankrijk is harder en heeft hierdoor een hogere EC dan in Nederland. Dat is de reden waarom het opkweekbedrijf daar met een Aqua4D-systeem is begonnen. “Dit systeem maakt de kalk zo fijn in het water dat het met het gietwater meegaat en we veel minder kalkafzetting in de leidingen hebben”, zegt Henny van Lierop. In het begin was hij sceptisch, gaf hij aan op Hortibiz Newsradio, maar door proeven te doen met en zonder het watersysteem zag hij het verschil. “Als het Aqua4D-systeem aanstaat, voel je dat wanneer je de potgrond beetpakt. Van deze grond met water kun je een bal van maken. Het water blijft erin zitten als je erin knijpt. Als je het systeem uitzet, dan is het net of je het water eruit knijpt. Het is net een spons waar het water uitloopt.”

Uitzending gemist, maar toch benieuwd naar de werkingen en ervaringen met Aqua4D? Luister het gesprek nu terug:

 

Bron:

Deel artikel