Werkgevers zetten stappen naar goede huisvesting

Werkgevers zetten stappen naar goede huisvesting

Agrarische werkgevers werken aan goede huisvesting voor alle internationale werknemers. Want een prettig verblijf zorgt voor tevreden medewerkers tijdens de pluk en oogst. Woensdag 16 oktober was het De Dag van de agrarische huisvesting en stond in het teken van samenwerking en inspirerende voorbeelden. Ondernemers, ambtenaren en andere geïnteresseerden waren dit jaar uitgenodigd bij Van Den Elzen Plants in Erp (Noord-Brabant).

Bij Van Den Elzen Plants in Erp (Noord-Brabant) is goede huisvesting gerealiseerd voor de 280 medewerkers. Dit mooie voorbeeld is dan ook gecertificeerd voor het AKF. Tijdens een werkbezoek zagen de genodigden de huisvesting met eigen ogen. Gedurende het jaar worden meer werkbezoeken georganiseerd door het hele land. Dit najaar wordt nog een bezoek gebracht aan een voorbeeld van goede huisvesting in het noorden van het land.

De dag van de agrarische huisvesting is een initiatief van de regionale LTO-organisaties, LTO Noord, ZLTO, LLTB, LTO Nederland en de gelieerde vaktechnische organisaties KAVB en NFO. Partners zijn Glastuinbouw Nederland, Greenports Nederland, VNG en het Expertisecentrum Flexwonen. De Dag van de agrarische huisvesting wordt mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel