Laatste kans: EG-subsidie sluit op 28 juni

Laatste kans: EG-subsidie sluit op 28 juni

Sinds 11 april is er een interessante subsidieregeling open; de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG). Let op, de regeling sluit op vrijdag 28 juni 2024 om 17:00 uur, zo waarschuwt Alfa Accountants & Adviseurs.

De EG-regeling is bedoeld voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen, zoals onder andere LED-belichting, een tweede energiescherm en een aansluiting op een warmtenetwerk. Je krijgt mogelijk subsidie voor maximaal 20% van jouw investering in energiebesparende maatregelen. Het budget voor de EG-regeling bedraagt €70 miljoen, op dit moment is daar nog €35,1 miljoen van beschikbaar! Voor meer informatie en de meest actuele staat van de regeling, zie de website van de RVO: Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) 2024 (rvo.nl)

"Voor de EG geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En pak nú je kans, er is immers geen zekerheid dat deze regeling volgend jaar weer beschikbaar komt voor dezelfde investeringen en tegen dezelfde voorwaarden", zo laat Alfa Accountants & Adviseurs weten. "De regeling behoeft de nodige voorbereiding om de aanvraag volledig en tijdig in te kunnen dienen. Heb je vragen, neem dan tijdig contact met ons op."

Voor een overzicht van verschillende subsidiemogelijkheden binnen de glastuinbouw kun je ook dit artikel lezen.

 

Bron:

Deel artikel