Volatiliteit gasmarkt blijft nog aanhouden

Volatiliteit gasmarkt blijft nog aanhouden

De volatiliteit op de gasmarkt zal aanhouden totdat er meer duidelijkheid komt over de mogelijke impact van het stopzetten van de Russische gastoevoer, meldt AgroEnergy. Een groot deel van de geplande Noorse werkzaamheden zal de komende maand worden afgerond, waardoor de exportcapaciteit van Noorwegen weer op het normale niveau zal zijn.

De eerstvolgende periode waarin uitgebreide werkzaamheden gepland staan, begint begin september. Tijdens deze werkzaamheden zal bijna de helft van de totale exportcapaciteit gedurende een periode van drie weken buiten gebruik zijn.

De weermodellen verwachten dat de komende weken een bovengemiddelde windproductie zal plaatsvinden, wat de vraag naar gas voor elektriciteitsopwekking zal verminderen. Daarentegen blijft de zonne-energieproductie onder de seizoennorm. Voor het komend weekend, het eerste weekend van juni, worden temperaturen tussen de 16 en 18 graden verwacht, wat koeler is dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. Het warme zomerweer laat dus nog op zich wachten, hoewel de zon de komende weken meer zal schijnen dan recentelijk het geval was. Er worden tot 15 juni zeven LNG-schepen verwacht aan de meren bij de Nederlandse terminals.

Bron:

Deel artikel



Meest gelezen